2012. március 4., vasárnap

Semmi sem új a nap alatt

Michael Bublé előadásában hallgatom a legfrisebb kedvencem: Feeling Good



részlet a dal szövegéből:

"Ez egy új hajnal,
ez egy új nap,
ez egy új élet
nekem,
és jól érzem magam."

"ez a régi világ egy új világ
és egy merész világ
nekem,
és jól érzem magam"

Tényleg jól érzem megam. Amit a zene kifejez, az csak töredéke, amit "érzek", illeteve számomra az új - szó többet jelent.

Barsi Balázs atya múlt vasárnapi gondolatai megadják a választ. Nem teljes és nem mindig szó szerint írtam le, de a gondolatok hűen megtartották Balázs atya mondanivalóját:

Semmi sem új a nap alatt /Préd. 1,9./

Nincs új nap alatt a teremtés óta. Az emberben sincs semmi új, CSAK: 
  • a személye, az ÉNje, ami szabad,
  • és Istennel való kapcsolata.

Minden felfedezés csak azt ismeri fel, ami már megvolt. Minden technikai alakítás csak azt alakítja, ami VAN.Ezeket újaknak nevezzük, holott a régieknek egy új formája.

Isten, mikor azt mondja: ÚJ, azt mondja: TEREMTEK.

Tavasszal semmi új nem történik. A körtefa továbbra is körtefaleveleket növeszt. Miért van az, hogy sok embert untat, sőt, undorral tekint a világra? Az elején még újdonság neki minden, de hamar megcsömörlik. A hívő embert nem untatja a világ, mert KAPCSOLATBAN van Istennel (úgy, ahogy a gyermek, mikor tapasztalja, hogy szeretve van.) Szellemünknek egy változhatatlan kapcsolatban kell lennie (Istennel), hogy bennünket gyönyörködtessen a változandóság ( a világ), különben egy idő után unalmat, undort, csömört és GYŰLÖLETET kelt. A mai embernek nagy baja, hogy unatkozik és elszakad Istentől.

Isten SZERETETE az, ami ÚJ, nincs új a nap alatt, nincs új a világban!

Ha engedem magam megérinteni Istentől, Aki, valami ÚJ sarjad majd bennem. Így nincs öregedés! Az az öregedés, ha valakit nem érintett emg az Isten, az fiatalon is vén, unatkozik.

Isten NÉLKÜL nincs új a nap alatt. Ezért minden nap LEGYEN egy pillanatod, amikor engeded, hogy megérintsen Isten. Ne csak mondd az imádságot, hanem engedd magad megérinteni. Tudd, hogy egyedül Ő vár odaát, de ITT VAN! Aki így imádkozik, annak az embernek a szívében van egy forrás. "Megújítom ifjúságod" - zsoltár részlet.

Úgy állj Isten előtt, mint aki MOST AKAR. Öröktől fogva akart, Ő szeret egyedül, a legteljesebben, és ebbe megkapaszkodhatsz:
  • Így majd tudod szeretni azokat, akik nem szeretnek,
  • tudsz magányban is lenni, mert VELE vagy.
  • Minden nap megérinthet, ott is megérinthet, ahol senki sem tudja, hogy vagy: bűneidben, nyomorúságodban(megérintette a bűnösöket és betegeket és ők meggyógyultak)
"Most már ne arra gondoljatok, ami régen történt, és ne a múlt dolgokra figyeljetek.
Nézzétek: én valami újat viszek végbe, már készülőben van; nem látjátok?
Valóban, utat csinálok a pusztában, és ösvényt a járatlan földön.
Dicsőíteni fog a mező minden vadja,..... mert vizet fakasztok a pusztában, hogy inni adjanak népemnek.
A nép, amelyet magamnak alkottam hirdetni fogja dicsőségem."
 / Iz. 43,18-21. /

Eddig Balázs atya gondolatai, melyet a 2012. nagyböjt előtti vasárnap prédikált Sümegen.

Nagyböjt van, valami készülőben, Valaki ma is, és most is újat visz végbe. De ki engedi, hogy hajnalai,napjai, élete ÚJJÁ legyen, a szó IGAZI értelmében? Ki akarja ÍGY jólérezni magát, Vele, Jézus Krisztussal, aki újra és újra akarja a velünk való barátságot, hogy elfogadjuk és válaszoljunk a SZERETETÉRE.Aki vizet fakaszt "puszta" életünkben, és inni ad.

"Ez egy új hajnal,
ez egy új nap,
ez egy új élet
nekem,
és jól érzem magam."

Én jól érzem magam, és VELE érzem jól magam, mert életem járatlan útjain ösvényt talált hozzám és Hozzá. Új életet fakasztott, és nem tehetek mást /és nem is tudok mást! /, mint hirdetem Isten dicsőségét! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése